İTALYA KAHVELERİ
Espresso

İtalyanlar için kısaca “kahve”… Özel makinelerde süzgeçin içine yerleştirilen kahveden basınçlı suy geçirilerek elde edilir. Sıcak minik fincalarda servis edilir.
Capuccino

Ülkemnizde de oldukça popüler olan capuccino sabah kahvaltılarının vazgeçilmemizidir ve italyanlara göre sadece öğleden önde içilir. ¼ espressoya ve ¾ köpürlütlmüş süt eklenerek elde edilir. Üzerine konulan çikolata parçaları ise opsiyoneldir.
Granita di Caffe

Espresso’nun granita kıvamındaki hali. Çıkış yeri Sicilya. Genelde süt kreması ile ikramn edilir.
Caffe Freddo

Yani soğuk kahve. Espresso’nun buzdolabında bekletilmesiyle vücut bulur.
Caffe Macchiato

Espresso ve bir tutam süt.
Latte Macchiato

Köpürtülmüş sıcak süt ve bir tutam kahve. Uzun cam bardaklarda servis edilmesi makbuldür.
Caffe Americano

Espressoya kaynamış su ilavesiyle yapılır. Espresso’nun hazırlamasını çok zahmetli bulan Amerikalılar tarafından icat edildiği söylenir. Tadı filtre kahveden farksızdır.
Caffe Corretto

Yani doğru kahve. Doğru çünkü bir bardak likörle tüketilen Espresso’nun adıdır. Akşam yemeklerinden sonra tercih edilir… Kahve yemek boyunca tüketilen şarabın etkisini azaltmak için iken likör alkolün etkisini korumak içindir :)
Bicerin

Doğum yeri Torino olan Bicerin çikolata, süt kreması ve kahvenin katman katman bir kadehe konulması ile elde edilir. Bicerin ile ilgili daha çok bilgi için bu yazıyı okumanızı öneririm.
Yorumlar
Yorum Gönder