İtalyan Peynirleri
İtalya Peynirleri
Mozzerella

İtalya’nın dünyaca ünlü peyniri. Buffalo veya inek sütünden yada her ikisinin sütü karıştırılarak hazırlanır. Üretildiği gün tüketilmesi gerekse de salamura yöntemiyle bekleme süresi 7-10 güne çıkaralıbilir. Pizza’nın vazgeçilmezidir.
Parmigiano

Yani permesan… İtalya’nın bir başka dünyaca ünlü peyniri. Çok sert ve sarımtırak bir renge sahiptir. Parma şehrinde üretilen Parmigiano genellikle yemeklerin üzerine rendelenerek servis edilir. Uzun bir bekleme süresine sahiptir(12-24 ay) Ne kadar beklerse o kadar lezzetli olur. Altın tekerlek olarak anılır.
Burrata

Günlük tüketilmesi gereken burrata inek ve/veya buffalo süt ve kaymağından elde edilir. En güzelleri Puglia’da üretilir.
Bitto

Lombardia bölgesinde Alp dağlarının yüksek bölgelerinde yetişen inek sütünden elde edilir. SAdece yaz mevsiminde üretilir.
Caciocavallo Silano

Calabria bölgesinde bulunan Sila dağında üretilir.
Gorgonzola

KAymağı alınmamış inek sütünden üretilen mavş damarlı yumuşak peynir.
Asiago

Veneto’da inek sütüyle elde edilir.
Caciocavallo Ragusano

Güneydoğu Sicilya ineklerinden gelir.
Formaggio di Fossa di Mondaino

Tarifi 15. yüzyıla uzanan antik bir peynir çeşidi
Tabeggio

Yarı yumuşak ve kabuklu bir peynir türü.
Castelmagno

Yarı sert, yarım yağlı… Yağlı inek sütünden Kuzey İtalya’da bulunan Piemonte bölgesinde yapılır.
Pecorino Romano

Sert ve tuzlu olan bu peynir genellikle rendelenerek kullanılır. Koyun sütünden elde edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder