Burrata gerçek bir aşk mı yoksa sadece bir fantezi mi?







Burrata, mozzarela ve kaymaktan yapılan bir İtalyan taze peyniri. Kökeni aslen Puglia bölgesine aittir.


İpeksi bir dokuya sahip olan peynir ilk olarak 1920 yılında yapılmış. Yapımı oldukça zahmetli...


Dış kısım mozzarella ve iç kısım mozzarella ve kaymağın bir kombinasyonu ve bu durum peynire çok kremsi ve pürüzsüz bir tat veriyor. Tadını Lor'a benzetiyorlar ama bence alakası yok. 


İtalyanca’da tereyağı anlamına gelen burro kelimesinden türemiş. Mantıklı...


Taze bir peynir olduğu için hızlıca tüketilmesi gerekmektedir. Satın alındıktan sonra 1-2 gün içerisinde yemek gerekiyor. Burrata peyniri ekmeğe sürülerek, salatalar ve jambon türevi ürünlerin yanında ve domates(benim favorim) ile yenir. Üzerine zeytinyağı, balzamik sirke, tuz ekleyerek yiyenler var ancak bence hiç gerek yok. Zira bu eklemelerle orijinal tadını kaybediyor. 


Çok lezzetli bi kalori bombası olduğu için bilinçli tüketilmesi önerimdir.




Yorumlar

Popüler Yayınlar